Herbata może być czymś znacznie więcej, niż tylko napojem. Herbata może być zdarzeniem. Uważne, staranne parzenie herbaty wyrywa człowieka z natłoku myśli i osadza go w momencie, w momencie w którym widzi i wącha liście, słyszy śpiew przelewanej wody i czuje ciepło rozchodzące się z gardła na całe ciało.
Chciałbym podzielić się z wami pasją mojego życia i przedstawić prawdziwą, chińską herbatę, którą sprowadzamy nie z wielkich fabryk, a prosto od chińskich farmerów.
Spróbujemy przynajmniej po jednej herbacie z każdego koloru, porozmawiamy o tym, jak każda z nich powstaje oraz czym się wyróżnia. Co to w ogóle znaczy, że herbata jest zielona, żółta albo biała? Przedyskutujemy zarówno techniczne definicje jak i ulotne charaktery.
Te warsztaty będą też okazją do rozmowy o herbacie w ogóle, o tym jak pić, jak parzyć, jak czuć i jak doświadczać. Czym różni się jedna herbata od drugiej, jakimi narzędziami można się posłużyć oraz jak obejść się bez nich.
Data: 13.10
Godzina: 13:00-15:00
Miejsce: Zgoda Cafe, os. Zgody 7, Kraków
Cena: 90
Zapisy: https://forms.gle/VHNsFWk3yXYN5zJJ6
Szczegóły: