Opis
Moroccan Blend to tradycyjne dla pustynnych krajów połączenie zielonej herbaty i mięty nana. Aby przybliżyć smak tamtejszej herbaty, stworzyliśmy własną mieszankę, która oddaje charakter pustynnego napoju. Dbamy o to, by mięta wchodząca w skład mieszanki była zawsze jak najświeższa.
Mieszanka marokańska jest świetną bazą pod przeróżne napoje: zarówno tradycyjną, mocno słodzoną herbatę beduińską, jak i pyszną mrożoną herbatę w stylu zachodnim. Może też służyć za doskonały napój po obfitych posiłkach ze względu na wysoką zawartość mięty. Zachęcamy do eksperymentów.
Zbiór: 2024
Pochodzenie: Egipt/Chiny
Skład: herbata zielona, mięta egipska
Metody parzenia
Herbata po marokańsku:
5g/250ml wody
95°C
parzyć co najmniej 5-10 minut po czym dorzucić sporą ilość cukru wedle uznania
Nasze wrażenia
Antoni
Mieszanka marokańska (a właściwie herbata touareg albo herbata maghrebi) tradycyjnie pita jest z ogromną, wprost nieprzyzwoitą ilością cukru. Patrząc na obfitość słodyczy w tych rejonach świata podejrzewam, że cukier pomaga radzić sobie z pustynnym żarem, podobnie jak mięta, zielona herbata i puszczanie z fajki wodnej ogromnych białych chmur.
Jeśli twoje podniebienie nie jest porządnie przyzwyczajone do cukru codzienną baklawą, Umm Ali, kadayifem i jawharą, to polecam dać szansę wersji niesłodzonej. Wrażenia możesz mieć podobne do zamierzonych, ponieważ używana w tej mieszance mięta nana sama w sobie jest znacznie słodsza od powszechnej polskiej mięty.
Dowiedz się więcej!
Barwy herbaty – aromaty
Przeczytaj o tradycyjnych metodach wzbogacania herbaty i o tym, czym różnią się od współczesnych.
Barwy herbaty – zieleń
Dwie trzecie sukcesu to dobra zielona herbata.
Co to znaczy, czym i jaka ona jest?
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.